[텐아시아=최지예 기자][Ten Asia = Reporter Choi Jiye]

/사진 = tvN '서진이네'Photo = tvN's "Seojin's Family"≪최지예의 에필로그≫최The Best Epilogue≫
최지예 텐아시아 기자가 매주 화요일 연예계 곳곳에서 일어난 사건들을 객관적이고 예리하게 짚어냅니다.Ten Asia reporter Choi Ji-ye points out objectively and sharply what happened every Tuesday in the entertainment industry. 당신이 놓쳤던 '한 끗'을 기자의 시각으로 정밀하게 분석합니다.I will accurately analyze the "end" that you missed from the reporter's perspective.tvN 예능프로그램 '서진이네'의 엔진을 꼽으라면 고민 없이 배우 박서준이다.The engine of tvN's entertainment program Seojin's is actor Park Seo-joon without hesitation. '윤식당2'(2018), '윤스테이'(2021)에 이어 '서진이네'를 통해 부장으로 초고속 승진한 박서준은 안팎으로 존재감이 뛰어나다.Park Seo-joon, who was promoted to manager at high speed through "Seojin's House" following "Yoon Restaurant 2" (2018) and "Yoon Stay" (2021), has excellent presence both inside and outside.

/사진 = tvN '서진이네'Photo = tvN's "Seojin's Family"먼저, 주방을 지배하는 셰프로서 듬직한 요리 실력을 갖췄다.First of all, he has reliable cooking skills as a chef who dominates the kitchen. 핫도그 꼬치를 꼽고 반죽을 주무르던 1화를 시작으로, 떡볶이를 만들고 라면도 뚝딱 끓여내는 박서준이다.Starting with the first episode of hot dog skewers and kneading dough, Park Seo-joon makes tteokbokki and boils ramen quickly. 직접 만든 수제 핫도그를 튀김기에 넣고 튀기는 손 끝이 야무지고, 틈 날 때 홍고추 고명을 썰어내는 칼날이 섬세하다.The fingertips of frying handmade hot dogs in a fryer are sharp, and the blade of the knife that cuts red pepper garnish when available is delicate. 주문이 겹쳐 들어와 몰리는 순간엔 시간 활용 능력이 빛을 발했다.The moment orders overlap and flock, the ability to use time shone. 라면 물 올린 뒤 핫도그를 튀기고, 핫도그 튀겨지는 시간에 면을 넣었다.After boiling water for ramen, I fried hot dogs and put noodles in the time when the hot dogs were fried. 라면 익는 사이 튀겨진 핫도그에 갖은 양념 묻혀 세팅을 완료하는 박서준은 어느 각도에서 봐도 베테랑의 모습이었다.Park Seo-joon, who completed the setting with various spices on a fried hot dog while the ramen was cooked, looked like a veteran from any angle.
하루 아침에 만들어진 내공은 아니다.It's not an experience made in a day. '윤식당2'에서 홀 서빙과 디저트 메뉴인 호떡을 담당하며 바닥부터 시작한 박서준은 '윤스테이'에서는 당시 실장이었던 정유미의 주방 보조를 담당했다.Park Seo-joon, who started from the bottom while serving halls and eating hotteok, a dessert menu at "Yoon Restaurant 2," was in charge of kitchen assistant for Jeong Yu-mi, who was the head of the department at the time. 당시 주메뉴는 떡갈비였는데, 얼마나 많이 고기를 치대는지가 맛을 좌우하는 만큼 팔 힘이 좋았던 박서준은 떡갈비를 만들고 약불에 구워내며 주요 역할을 무리 없이 해냈다.At that time, the main menu was short rib patties, and Park Seo-joon, who had good arm strength as how much meat he kneaded, made short rib patties and baked them on low heat, playing a major role without difficulty. 이외에도 생일을 맞은 손님을 위해 깜짝 미역떡국을 선보이고, 식구들을 위해 라면을 끓여주는 등 요리를 만들어 대접하는 것에 진심이었다.In addition, he was sincere in making and treating dishes such as presenting surprise seaweed rice cake soup for guests celebrating their birthdays and cooking ramen for their family members. 이같은 경험치를 바탕으로 일취월장한 박서준은 이번 '서진이네'에서 셰프로서 모든 요리를 총괄하게 됐다.Based on these experiences, Park Seo-joon, who has improved day by day, will be in charge of all dishes as a chef in this "Seojin's." 셰프로서 업무에 출중한 능력을 발휘하고 있는 박서준은 인간관계도 좋고 중간 관리자로서 리더쉽도 갖췄다.Park Seo-joon, who has excellent skills as a chef, has good relationships and has leadership as an intermediate manager. 상사인 사장 이서진과 이사 정유미에게 협조적이고 믿음직한 모습으로 신임을 샀고, 인턴 최우식과 뷔에게는 적절한 업무 분담과 격려를 통해 바람직한 선배의 면모를 보였다.He was trusted by his boss, President Lee Seo-jin, and director Jung Yoo-mi in a cooperative and reliable manner, and showed a desirable senior aspect to interns Choi Woo-sik and V through appropriate division of work and encouragement. 박서준은 주문이 몰리자 뷔에게 양념치킨을, 최우식에게 떡볶이를 지시하며 효율적으로 업무를 분담했다.Park Seo-joon efficiently shared the work by ordering seasoned chicken to V and tteokbokki to Choi Woo-sik when orders were crowded. 특히, 뷔가 김밥 메뉴 매운 소스를 직접 만들어 선보이자 '딱 좋다'며 결재하는 모습은 MZ세대 신입들이 바라는 상사의 모습이었다.In particular, when V made and introduced the spicy sauce for kimbap menu, he said it was "just right" and approved it, which was what MZ generation's new boss wanted.
경영인으로서의 아이디어와 도전 정신도 눈길을 끌었다.His ideas as a businessman and his spirit of challenge also drew attention. 박서준은 한국 사람들이 김밥과 라면, 김밥과 떡볶이를 곁들여 먹는 것에 착안, 신메뉴인 지니 콤보 탄생에 결정적인 아이디어를 제공했다.Park Seo-joon provided a decisive idea for the birth of the new menu, Genie Combo, focusing on Koreans eating gimbap and ramen, gimbap and tteokbokki. 또, 치킨 메뉴에 밥을 찾는 손님들이 많았다는 말에 치킨과 밥을 볶아 이른바 '치밥'을 실험적으로 만들어 본 뒤, 메뉴 출시로 이끌었다.In addition, after hearing that there were many customers looking for rice on the chicken menu, they fried chicken and rice to experimentally make so-called "chibap," which led to the launch of the menu. 손님이 기다리고 있는 브레이크 타임에 주문을 빨리 받을 수 있냐는 이서진의 질문에 '먼저 들어와 앉아 계시라고 하고, 시간 맞춰 빨리 준비하겠다'고 답하는 등 기지도 뛰어났다.When asked by Lee Seo-jin whether he could receive the order quickly during the break time when the customer was waiting, he also answered, "Tell him to come in first and sit down, and I will prepare it quickly on time."
'서진이네'의 엔진 역할을 하고 있는 박서준은 깐깐하고 냉철한 사장 이서진도 인정했다.Park Seo-joon, who plays the role of the engine of "Seojin's Family," also admitted Lee Seo-jin, a strict and cool-headed president. 직원들 인사평가에 나선 이서진은 박서준을 자신을 이을 후계자로 칭했다.Lee Seo-jin, who started evaluating employees, called Park Seo-joon his successor. 이서진은 박서준에 대해 "'서진이네' 다음은 '서준이네'라며 앞으로 이어갈 인물"이라고 했다.Regarding Park Seo-joon, Lee Seo-jin said, "After Seo-jin's family, he is the next person to continue, saying, 'Seo-jun's family.'" 이와 더불어 "요리도 잘하고 동생들도 잘 아우르고 아이디어도 많이 낸다"고 평가했다.In addition, he evaluated, "He is good at cooking, his younger siblings are good at encompassing, and he gives a lot of ideas." 그러면서 '서진이네'를 물려준다면 박서준 밖에 없다며 10점에 가까운 9.5점을 선사했다.In the meantime, he gave 9.5 points, which is close to 10 points, saying, "Park Seo-joon is the only one who can pass on Seo-jin's."

/사진 = tvN '서진이네'Photo = tvN's "Seojin's Family"뷔 역시 박서준의 셰프로서 능력치와 리더쉽에 반했다.V also fell in love with Park Seo-joon's ability and leadership as a chef. 뷔는 주문이 몰렸지만, 당황하지 않고 동시에 여러 메뉴를 해내는 박서준을 보며 "나이스, 멋있어"라며 칭찬을 아끼지 않았다.V was flooded with orders, but he praised Park Seo-joon, who did not panic and performed various menus at the same time, saying, "Nice, cool." 치킨 졸이기에 나선 뷔는 박서준이 "귀여워"라며 격려하자, 더욱 신이 나서 열중하는 모습이었다.V, who started boiling chicken, looked more excited and focused when Park Seo-joon encouraged him, saying, "Cute."

뷔와 같은 인턴의 자리에서 세 번째 시즌 만에 부장으로 승진해 자신의 역할을 200% 해내고 있는 박서준이다.This is Park Seo-joon, who has been promoted to manager for the first time in three seasons from an internship like V and is playing his role 200%. 게다가 이서진의 후계자로 지목되고, 뷔와 최우식의 존경하는 선배로 존재감을 뽐내고 있다.In addition, he is pointed out as Lee Seo-jin's successor and boasts his presence as a respected senior of V and Choi Woo-sik. 박서준의 '서준이네'가 결코 허황되지 않은 미래로 다가오는 이유다.This is why Park Seo-joon's "Seo-joon's Family" is approaching a future that is never vain.
최지예 텐아시아 기자 Choi Ji-yee, reporter from Ten Asia,

/사진 = tvN '서진이네'Photo = tvN's "Seojin's Family"≪최지예의 에필로그≫최The Best Epilogue≫
최지예 텐아시아 기자가 매주 화요일 연예계 곳곳에서 일어난 사건들을 객관적이고 예리하게 짚어냅니다.Ten Asia reporter Choi Ji-ye points out objectively and sharply what happened every Tuesday in the entertainment industry. 당신이 놓쳤던 '한 끗'을 기자의 시각으로 정밀하게 분석합니다.I will accurately analyze the "end" that you missed from the reporter's perspective.tvN 예능프로그램 '서진이네'의 엔진을 꼽으라면 고민 없이 배우 박서준이다.The engine of tvN's entertainment program Seojin's is actor Park Seo-joon without hesitation. '윤식당2'(2018), '윤스테이'(2021)에 이어 '서진이네'를 통해 부장으로 초고속 승진한 박서준은 안팎으로 존재감이 뛰어나다.Park Seo-joon, who was promoted to manager at high speed through "Seojin's House" following "Yoon Restaurant 2" (2018) and "Yoon Stay" (2021), has excellent presence both inside and outside.

/사진 = tvN '서진이네'Photo = tvN's "Seojin's Family"먼저, 주방을 지배하는 셰프로서 듬직한 요리 실력을 갖췄다.First of all, he has reliable cooking skills as a chef who dominates the kitchen. 핫도그 꼬치를 꼽고 반죽을 주무르던 1화를 시작으로, 떡볶이를 만들고 라면도 뚝딱 끓여내는 박서준이다.Starting with the first episode of hot dog skewers and kneading dough, Park Seo-joon makes tteokbokki and boils ramen quickly. 직접 만든 수제 핫도그를 튀김기에 넣고 튀기는 손 끝이 야무지고, 틈 날 때 홍고추 고명을 썰어내는 칼날이 섬세하다.The fingertips of frying handmade hot dogs in a fryer are sharp, and the blade of the knife that cuts red pepper garnish when available is delicate. 주문이 겹쳐 들어와 몰리는 순간엔 시간 활용 능력이 빛을 발했다.The moment orders overlap and flock, the ability to use time shone. 라면 물 올린 뒤 핫도그를 튀기고, 핫도그 튀겨지는 시간에 면을 넣었다.After boiling water for ramen, I fried hot dogs and put noodles in the time when the hot dogs were fried. 라면 익는 사이 튀겨진 핫도그에 갖은 양념 묻혀 세팅을 완료하는 박서준은 어느 각도에서 봐도 베테랑의 모습이었다.Park Seo-joon, who completed the setting with various spices on a fried hot dog while the ramen was cooked, looked like a veteran from any angle.
하루 아침에 만들어진 내공은 아니다.It's not an experience made in a day. '윤식당2'에서 홀 서빙과 디저트 메뉴인 호떡을 담당하며 바닥부터 시작한 박서준은 '윤스테이'에서는 당시 실장이었던 정유미의 주방 보조를 담당했다.Park Seo-joon, who started from the bottom while serving halls and eating hotteok, a dessert menu at "Yoon Restaurant 2," was in charge of kitchen assistant for Jeong Yu-mi, who was the head of the department at the time. 당시 주메뉴는 떡갈비였는데, 얼마나 많이 고기를 치대는지가 맛을 좌우하는 만큼 팔 힘이 좋았던 박서준은 떡갈비를 만들고 약불에 구워내며 주요 역할을 무리 없이 해냈다.At that time, the main menu was short rib patties, and Park Seo-joon, who had good arm strength as how much meat he kneaded, made short rib patties and baked them on low heat, playing a major role without difficulty. 이외에도 생일을 맞은 손님을 위해 깜짝 미역떡국을 선보이고, 식구들을 위해 라면을 끓여주는 등 요리를 만들어 대접하는 것에 진심이었다.In addition, he was sincere in making and treating dishes such as presenting surprise seaweed rice cake soup for guests celebrating their birthdays and cooking ramen for their family members. 이같은 경험치를 바탕으로 일취월장한 박서준은 이번 '서진이네'에서 셰프로서 모든 요리를 총괄하게 됐다.Based on these experiences, Park Seo-joon, who has improved day by day, will be in charge of all dishes as a chef in this "Seojin's." 셰프로서 업무에 출중한 능력을 발휘하고 있는 박서준은 인간관계도 좋고 중간 관리자로서 리더쉽도 갖췄다.Park Seo-joon, who has excellent skills as a chef, has good relationships and has leadership as an intermediate manager. 상사인 사장 이서진과 이사 정유미에게 협조적이고 믿음직한 모습으로 신임을 샀고, 인턴 최우식과 뷔에게는 적절한 업무 분담과 격려를 통해 바람직한 선배의 면모를 보였다.He was trusted by his boss, President Lee Seo-jin, and director Jung Yoo-mi in a cooperative and reliable manner, and showed a desirable senior aspect to interns Choi Woo-sik and V through appropriate division of work and encouragement. 박서준은 주문이 몰리자 뷔에게 양념치킨을, 최우식에게 떡볶이를 지시하며 효율적으로 업무를 분담했다.Park Seo-joon efficiently shared the work by ordering seasoned chicken to V and tteokbokki to Choi Woo-sik when orders were crowded. 특히, 뷔가 김밥 메뉴 매운 소스를 직접 만들어 선보이자 '딱 좋다'며 결재하는 모습은 MZ세대 신입들이 바라는 상사의 모습이었다.In particular, when V made and introduced the spicy sauce for kimbap menu, he said it was "just right" and approved it, which was what MZ generation's new boss wanted.
경영인으로서의 아이디어와 도전 정신도 눈길을 끌었다.His ideas as a businessman and his spirit of challenge also drew attention. 박서준은 한국 사람들이 김밥과 라면, 김밥과 떡볶이를 곁들여 먹는 것에 착안, 신메뉴인 지니 콤보 탄생에 결정적인 아이디어를 제공했다.Park Seo-joon provided a decisive idea for the birth of the new menu, Genie Combo, focusing on Koreans eating gimbap and ramen, gimbap and tteokbokki. 또, 치킨 메뉴에 밥을 찾는 손님들이 많았다는 말에 치킨과 밥을 볶아 이른바 '치밥'을 실험적으로 만들어 본 뒤, 메뉴 출시로 이끌었다.In addition, after hearing that there were many customers looking for rice on the chicken menu, they fried chicken and rice to experimentally make so-called "chibap," which led to the launch of the menu. 손님이 기다리고 있는 브레이크 타임에 주문을 빨리 받을 수 있냐는 이서진의 질문에 '먼저 들어와 앉아 계시라고 하고, 시간 맞춰 빨리 준비하겠다'고 답하는 등 기지도 뛰어났다.When asked by Lee Seo-jin whether he could receive the order quickly during the break time when the customer was waiting, he also answered, "Tell him to come in first and sit down, and I will prepare it quickly on time."
'서진이네'의 엔진 역할을 하고 있는 박서준은 깐깐하고 냉철한 사장 이서진도 인정했다.Park Seo-joon, who plays the role of the engine of "Seojin's Family," also admitted Lee Seo-jin, a strict and cool-headed president. 직원들 인사평가에 나선 이서진은 박서준을 자신을 이을 후계자로 칭했다.Lee Seo-jin, who started evaluating employees, called Park Seo-joon his successor. 이서진은 박서준에 대해 "'서진이네' 다음은 '서준이네'라며 앞으로 이어갈 인물"이라고 했다.Regarding Park Seo-joon, Lee Seo-jin said, "After Seo-jin's family, he is the next person to continue, saying, 'Seo-jun's family.'" 이와 더불어 "요리도 잘하고 동생들도 잘 아우르고 아이디어도 많이 낸다"고 평가했다.In addition, he evaluated, "He is good at cooking, his younger siblings are good at encompassing, and he gives a lot of ideas." 그러면서 '서진이네'를 물려준다면 박서준 밖에 없다며 10점에 가까운 9.5점을 선사했다.In the meantime, he gave 9.5 points, which is close to 10 points, saying, "Park Seo-joon is the only one who can pass on Seo-jin's."

/사진 = tvN '서진이네'Photo = tvN's "Seojin's Family"뷔 역시 박서준의 셰프로서 능력치와 리더쉽에 반했다.V also fell in love with Park Seo-joon's ability and leadership as a chef. 뷔는 주문이 몰렸지만, 당황하지 않고 동시에 여러 메뉴를 해내는 박서준을 보며 "나이스, 멋있어"라며 칭찬을 아끼지 않았다.V was flooded with orders, but he praised Park Seo-joon, who did not panic and performed various menus at the same time, saying, "Nice, cool." 치킨 졸이기에 나선 뷔는 박서준이 "귀여워"라며 격려하자, 더욱 신이 나서 열중하는 모습이었다.V, who started boiling chicken, looked more excited and focused when Park Seo-joon encouraged him, saying, "Cute."

뷔와 같은 인턴의 자리에서 세 번째 시즌 만에 부장으로 승진해 자신의 역할을 200% 해내고 있는 박서준이다.This is Park Seo-joon, who has been promoted to manager for the first time in three seasons from an internship like V and is playing his role 200%. 게다가 이서진의 후계자로 지목되고, 뷔와 최우식의 존경하는 선배로 존재감을 뽐내고 있다.In addition, he is pointed out as Lee Seo-jin's successor and boasts his presence as a respected senior of V and Choi Woo-sik. 박서준의 '서준이네'가 결코 허황되지 않은 미래로 다가오는 이유다.This is why Park Seo-joon's "Seo-joon's Family" is approaching a future that is never vain.
최지예 텐아시아 기자 Choi Ji-yee, reporter from Ten Asia,