김나영 유튜브 캡처Capture Kim Nayoung's YouTube.
[헤럴드POP=김나율기자]김나영이 화제의 바질 김치를 만들었다.[Herald Pop = Reporter Kim Nayul] Kim Nayoung made the famous basil kimchi.
지난 26일 김나영은 유튜브 채널 '김나영의 nofilterTV'에 '화제의 바질 김치 너무 궁금해서 만들어 봤어요!On the 26th, Kim Nayoung made basil kimchi on YouTube channel Kim Nayoung's nofilter TV because she was so curious! 불닭장칼국수를 곁들인..With spicy chicken soup noodle...'이라는 제목의 영상을 게재했다.'이라는 제목의 영상을 게재했다.
영상에서 김나영은 "오늘은 야외에서 시작한다.In the video, Kim Na-young said, "Today starts outdoors. A형 독감에 걸려서 몸이 안 좋다.I'm not feeling well because I have type A flu. 축농증이 같이 왔다.I had sinusitis with me. 그래서 간단한 요리를 해보려고 한다"며 장을 보러 갔다.So I'm going to cook something simple."
장을 보며 "주부 9단인데 뭔 메모를 하냐"라며 바질 등을 샀다.While grocery shopping, I bought basil and other things, saying, "I'm a housewife's 9 dan, but why do I take notes?" 김나영은 "입맛 찾기 프로젝트다.Kim Na-young said, "It's a taste-finding project. 몸이 안 좋아서 입맛을 잃었다.I lost my appetite because I wasn't feeling well. 바질 김치가 장안의 화제라고 해서 만들어 보겠다.I'll make basil kimchi because it's the talk of the town. 매칭이 전혀 안 되는데, 이게 맛있다고 하더라.It doesn't match at all, but I heard it's delicious. 이걸 먹고 기운을 차렸으면 좋겠다.I hope this will cheer you up. 어떤 맛도 잘 못 느껴서 맛에 대한 갈망이 높은 상태"라고 했다.I don't feel any taste well, so I have a high desire for taste." 쪽파를 썰다가 김나영은 "파를 썰다가 눈이 매우면 파 하나를 입에 물고 썰면 된다.While cutting chives, Kim Na-young said, "If your eyes are spicy while cutting green onions, you can bite one green onion in your mouth and cut it. 대신 입이 맵다"라고 팁을 전했다.Instead, I have a sharp tongue."
바질 김치를 먹어본 김나영은 "맵다.Kim Na-young, who tried basil kimchi, said, "It's spicy. 마지막에 쓴맛이 뭐냐.What's the bitter taste at the end? 입이 너무 쓰다.My mouth is bitter. 약초 먹는 것 같다"며 당황스러워했다.I feel like I'm eating herbs."
김나영은 밥과 함께 바질 김치를 먹었다.Kim Na-young ate basil kimchi with rice. 김나영은 "알싸하다.Kim Na-young said, "It's pungent. 입에서 바질향이 계속 난다.The smell of basil keeps coming out of my mouth. 계속 먹으니까 괜찮은 거 같기도 하다.I think it's okay because I keep eating it. 입에 남는 잔향이 너무 어색하다.The lingering scent in my mouth is very awkward. 그런데 왜 자꾸 먹게 되냐.But why do I keep eating? 중독성이 있는 것 같다.It seems to be addictive. 음식계에 파장을 일으킬 것 같다.It is likely to cause a stir in the food industry. 민초파와 반민초파 같다.They are like mint chocolate and anti-mint chocolate. 저는 일단 반대"라고 말했다.For now, I'm against it."
김나영은 결국 매운 볶음라면으로 장칼국수를 만들어 먹기로 했다.In the end, Kim Na-young decided to make Jang Kal-guksu with spicy stir-fried ramen. 김나영은 "하나도 안 맵다.Kim Na-young said, "It's not spicy at all. 너무 맛있다.It's so delicious. 엄청 긴장했는데 안 맵다.I was very nervous, but it wasn't spicy. 입맛이 없으니까 자극적인 게 당긴다"라고 이야기했다.I have no appetite, so I'm craving something stimulating."
며칠 뒤 김나영은 "바질 김치를 만들고 이영자 언니에게 전화해 '기대했던 맛과 다르다'고 했더니, 언니가 '바질 쓴 거를 산 거 같다'며 바질을 보내주셨다.A few days later, Kim Na-young said, "I made basil kimchi and called Lee Young-ja and said, 'It tastes different from what I expected,' and she sent me basil, saying, 'I think I bought something bitter.' 언니가 엄청 많이 보내줬다.My sister sent me a lot. 다시 한번 만들어보겠다"고 했다.I'll try to make it again."
김나영은 새로 만든 바질 김치를 먹고 "이게 맛있는 건지 잘 모르겠다.Kim Na-young ate her newly made basil kimchi and said, "I'm not sure if this is delicious. 사람들한테 내가 가지고 가서 반응이 어떤지 조사를 해봐야겠다.I'm going to take it to people and see how they react. 근데 정말 맛이 없다"고 했다.But it really doesn't taste good."
김나영은 지인들에게 바질 김치를 줬고, 지인들은 "맛있다"라며 극찬했다.Kim Na-young gave basil kimchi to her acquaintances, and her acquaintances praised it, saying, "It's delicious." 김나영은 "다 고수를 좋아하는 사람들이다"라며 놀랐다.Kim Na-young was surprised, saying, "They are all people who like cilantro."